domingo, 18 de agosto de 2019

17 agost 2019 88) TotBarcelona (link video)

17 agost 2019 https://www.totbarcelona.cat/societat/viva-espana-simbologia-espanyolista-homenatge-paral-lel-17a-acvot_2068864102.html

"Viva España" i simbologia espanyolista a l'homenatge paral·lel pel 17A de l'ACVOT

Assisteixen representants de Vox, PP i Cs | L'associació organitzadora criticava la politització del primer acte del dia
L'únic que ha trencat el minut de silenci de l'homenatge a les víctimes del 17A organitzat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha estat un "Viva España". L'ha cridat un home que no participava en l'acte i que l'observava des de fora. Ha estat a l'homenatge que l'ACVOT ha organitzat al marge del de l'Ajuntament, on participava la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT).
Amb declaracions de Vox ha començat l'acte de l'ACVOT, que havia criticat l'homenatge organitzat pel consistori per estar polititzat i per això n'ha preparat un altre, que s'ha fet al punt per on la furgoneta va entrar a les Rambles. El diputat al Congrés de la formació ultra Ignacio Garriga ha exigit el reforç de les fronteres i el tancament de les mesquites salafistes.
Els regidors del PP Josep Bou i Óscar Ramírez, de Cs Mariluz Guilarte, l'ex delegat del govern espanyol Enric Millo i el diputat taronja al Parlament Nacho Martín Blanco han assistit a l'acte.
Alguns dels assistents portaven banderes d'Espanya i simbologia amb els mateixos colors, com ara barrets i polseres. "Arriba España y viva la Guardia Civil", deia una senyora. 
El president de l'ACVOT, José Vargas, ha llegit un comunicat en què cridava a no culpar ningú més enllà dels terroristes pels atemptats. Vargas ha apostat per un país on "regnin els valors constitucionals" i no on els drets siguin "paper mullat".

Ha estat organitzat a l'inici de les Rambles, per on la furgoneta va entrar. Ha començat una hora i mitja més tard que el de l'Ajuntament i també ha inclòs una ofrena floral. A diferència del de l'Ajuntament, hi ha hagut parlaments en què s'ha llegit un manifest en català, castellà, francès i anglès. També han estat presents a l'acte representants de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, 

No hay comentarios:

Publicar un comentario