domingo, 25 de agosto de 2019

24 agost 2019 (3) Vilaweb (opinió)

24 agost 2019



Villarejo amenaza de revelar informació de l’imam de Ripoll i el titlla de confident perillós

Segons informa el diari digital El Plural, l'excomissari José Manuel Villarejo amenaça a través d'una carta a fiscals, jutges, periodistes i policies si s'obren noves línies que acabin perjudicant-lo encara més. Villarejo, que està en presó preventiva des del 3 de novembre del 2017, centra la seva amenaça en una llista de vint temes dels quals assegura tenir informació de primera mà i que esquitxen a tothom. Una de les més sonades, sobre l'imam de Ripoll i declara: "Espero que ningú es refereixi a les maniobres que vaig duu a terme per ocultar la informació que el 2015 vaig advertir en relació a confidents perillosos com l'imam de Ripoll i que el destituït Sanz Roldán (exdirector del CNI) va ignorar tan irresponsablement". Aquesta informació tornaria a centrar totes les mirades en el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol i la seva actuació prèvia als atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017.
En una carta de sis pàgines escrita des de la presó, Villarejo també obre la porta a d'altres escàndols. L'excomissari assegura que va amagar informació relativa a un Guàrdia Civil, auxiliat per membres del CNI, amb "proves de pedofília que l'haguessin imputat en varis sumaris". En relació a la monarquia, Villarejo detalla com va "amagar la denúncia que un dia va interposar sobre la utilització de dades de la princesa Corinna per part d'un ministre per assegurar el lloc que ara ocupa".
I en una altra direcció, Villarejo va tenir l'agenda totalment ocupada amb el procés català: "Amb certa ortodòxia vaig desactivar l'operació d'independència, organitzada per CIU quan va convocar eleccions anticipades l'any 2012 buscant la majoria absoluta". Villarejo conclou que "el temps posarà a cadascú al seu lloc" i que el linxament que segons ell està rebent és impossible perllongar-lo en el temps en una era on, a través d'Internet, tot s'acaba sabent.

Opinió:


Només una pregunta… algún informatiu de televisió o de rádio ha informat sobre aquesta noticia? Com diu un amic meu… “no es por nà, es por saberlo”…

No hay comentarios:

Publicar un comentario