domingo, 27 de agosto de 2017

25 agost 2017 (23.08.17) (6) ElPuntAvui (opinio)

25 agost 2017 (23.08.17)



Sindicats dels Mossos consideren “miserables” les crítiques de les principals associacions de policies espanyols
Creuen que estan “fora de lloc” i les consideren “injustes” amb la feina feta per la policia catalana després de l’atemptat
 Neguen que s’hagi exclòs cap cos per intenció política a favor del procés

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra (SME i USPAC) han lamentat les crítiques rebudes per sindicats de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia (CNP) respecte la gestió feta arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.
L’USPAC considera “fora de lloc” i “miserable” les declaracions d’alguns responsables sindicals de la Guàrdia Civil o el CNP sobre l’actuació dels Mossos, i es pregunten perquè no es va passar informació a la policia catalana respecte l’imam de Ripoll.
També des del SME, es considera “injust” el to d’algunes crítiques d’altres cossos policials que, fins i tot, insinuen que els Mossos actuaven amb “una intenció política o de protagonisme”. D’altra banda, el sindicat USPAC ha informat, un cop desactivat l’operatiu Cronos, que ha presentat una querella criminal al Jutjat central d’instrucció de Madrid contra els autors intel·lectuals i materials dels atemptats. La querella es presenta per possibles delictes de terrorisme, assassinat, lesions, danys, i atemptat contra l’agent de l’autoritat amb instrument perillós.
Els sindicats lamenten profundament les crítiques cap al Cos dels Mossos d’Esquadra en uns dies on tots els cossos policials han fet “jornades llarguíssimes i duríssimes, posant en risc la seva integritat en cada control”.
Des del SME, es considera “massa injust” assegurat que actuen amb “intenció política”. “Del primer a l’últim agent del cos ha treballat, s’ha ofert o ha ajudat com ha pogut. Cap d’ells es mereix que es desacrediten uns dies d’actuacions policials que han tingut un reconeixement internacional”, continua.
Des dels sindicats, es considera “fonamental” la col·laboració entre cossos. “És i ha de ser així”, asseguren. “Evidentment és obligació policial posar en coneixement de l’autoritat judicial pertinent qualsevol informació de gent sospitosa o aportacions que interessin a una investigació així. S’ha de col·laborar i ajudar”, mantenen des del SME, que demana “no despitar-se” amb polèmiques.
“El terrorisme no dóna treva. Segur que algunes coses, un cop han passat, és fàcil dir que es podrien haver fet millor. Ja hi haurà temps per analitzar-les amb profunditat, però dir que si això o allò hagués evitat quelcom és temerari, irresponsable i irrespectuós”, conclou.

Opinió:

Ja fa uns dies vaig dir que seria tris arribar a conforntacions sobre la tasca realitzada pels cossos policials.

Doncs sí, es molt trist.

No hay comentarios:

Publicar un comentario