martes, 29 de agosto de 2017

29 agost 2017 (2) ElPuntAvui

29 agost 2017 

La policia ja ha detingut 30 acusats de gihadisme a Catalunya aquest any
Interior inclou tres dels quatre detinguts a Ripoll pels atemptats de Barcelona i Cambrils
Un veí de Mataró, condemnat per difusió de propaganda a Twitter
La policia ha detingut un total de trenta persones a Catalunya acusades de pertànyer a grup terrorista gihadista durant el 2017, segons el recompte oficial del Ministeri de l’Interior, que precisa que a la resta de l’Estat espanyol s’han detingut 25 persones més.
Aquest registre –que es va engegar amb els atemptats de l’11-M del 2004 a Madrid– està actualitzat fins al 22 d’agost passat i ja s’hi inclouen tres dels quatre detinguts a Ripoll pels Mossos d’Esquadra, com a autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A. En compten tres perquè el jutge de l’Audiencia Nacional que du el cas, Fernando Andreu, va deixar en llibertat provisional el 22 d’agost mateix Mohamed Aallaa, titular de l’Audi A3 negre, del qual va aclarir que el conduïa el seu germà, Said, de 19 anys i abatut a Cambrils. El jutge Andreu va deixar en llibertat un segon detingut, Sahal el Karib, titular del locutori de Ripoll, el 24 d’agost passat, una decisió que no ha estat actualitzada en el registre ministerial.
L’any 2016 es van detenir un total de 69 persones a l’Estat espanyol acusades de terrorisme gihadista, i l’any anterior en van ser 75. No tots els detinguts són condemnats, però. S’estima que hi ha unes 200 persones empresonades a l’Estat espanyol per pertànyer a aquest grup radical islamista.
Una darrera sentència, del 21 de juliol passat, és contra un veí de Mataró i una noia, tots dos de nacionalitat marroquina i detinguts a final del 2015. Tots dos van acceptar les acusacions i se’ls va condemnar a tres anys de presó per integració a organització terrorista. L’Audiencia Nacional afirma que els dos joves, amb un altre desaparegut, van formar “una cèl·lula local de propaganda, adoctrinament i captació de nous militants per a Daesh, a través de la xarxa social Twitter, amb la qual –segons el tribunal– es dedicaven a fer publicitat entre els joves musulmans del nostre país de les accions terroristes per tal de reclutar-los”.
Quatre, abatuts dins de l’Audi A3
Dels atemptats de Barcelona i Cambrils, se’n van aclarint detalls. Un d’aquests és la seqüència de l’atac a la una de la matinada del 18 d’agost al passeig marítim de Cambrils. Fonts de l’oficina de portaveu dels Mossos van indicar ahir a El Punt Avui que quatre dels cinc terroristes que anaven dins de l’Audi A3 negre van ser abatuts a dins del cotxe, quan va bolcar i després d’atropellar vianants i de ferir en una cama una agent de la policia catalana, que era al control estàtic. El seu company els va abatre sense donar-los temps de sortir-ne. S’havia informat que els terroristes eren fora del vehicle i cridaven, amb ganivets i una destral a la mà.

Abans del xoc, el cinquè passatger, Omar Hychami, menor d’edat, va sortir del vehicle amb una arma blanca i va ferir de mort una dona, veïna de Saragossa, i després el va abatre un altre agent. El ganivet de l’homicida, comprat hores abans en un basar xinès, es va trobar trencat per la meitat i la fulla al terra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario