jueves, 31 de agosto de 2017

31 agost 2017 (2) ElPuntAvui (opinió)

31 agost 2017



No oblidarem, però ho superarem
Anna Puig

Passaran els dies i, a poc a poc, la ferida anirà cicatritzant. Els atemptats de Barcelona i Cambrils sens dubte marcaran un abans i un després en la història del nostre país. Una tragèdia d’aquestes característiques queda per sempre, però, malgrat això, la resposta ciutadana i institucional ha estat espectacular. Un clam unitari a favor de la pau i de rebuig al terrorisme i, també, a la islamofòbia. A Ripoll, s’intenta superar la consternació que va produir saber que els terroristes eren veïns de la població. Però des del primer dia s’ha demostrat un compromís inequívoc a favor de la convivència, la integració i la pau. Dissabte es farà un concert solidari per refermar aquesta convicció. En resum: no tenim por; no oblidarem, però ho superarem.

Opinió:

Coincideix-ho plenament amb el que escriu l'Anna Puig. Evidentement la vida continuará i tot tornarà a la normalitat, entesa com a rutina.
Però llegint l'article me ha vingut al cap un tema personal i que me agradaría compartir... el divendres 19 de juny de 1987 la banda terrorista ETA atemotaba a Hipercor i causaba 21 morts. Despres del sotrac ciutadà i social, tres setmanes després el centre comercial tornaba a obrir portes i segons me explicaven aleshores alguns companys que venien a veure´m a l'hospital, la afluència de públic era molt mes de la esperada... morbo? desitg de veure el lloc dels fets? Interés per conèixer com es va poder viure aquell infern de aquell divendres?

Que cadascú tregui les seves conclusions... jo tinc la meva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario