jueves, 1 de agosto de 2019

29 juliol 2019 (2) Ara

29 juliol 2019 


El CNI no controlava els terroristes abans del 17-A, segons ‘La Vanguardia

Ni el CNI ni els cossos policials tenien coneixement dels moviments ni de les activitats dels terroristes del 17-A abans dels atemptats, segons va publicar ahir La Vanguardia. Citant fonts de diferents cossos de seguretat, el rotatiu contradiu la informació de Público, que havia publicat que els serveis d’intel·ligència espanyols coneixien els moviments de la cèl·lula terrorista fins pocs dies abans dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

La informació de La Vanguardia aporta un “informe cronològic” dels Mossos d’Esquadra, amb data de l’11 d’octubre del 2018, en què es reconstruixen els moviments dels terroristes després dels atemptats –i no abans, com deia Público–, basant-se sempre en les seves investigacions i
en les de la Policia Nacional i el CNI.
Segons aquest informe, la policia catalana va fer un “estudi retroactiu de les trucades” que hi havia als telèfons mòbils confiscats després dels atemptats, un dels quals contenia una enorme quantitat d’enregistraments de converses entre els terroristes fets per ells mateixos. La Vanguardia remarca que aquests telèfons mai van estar punxats abans dels atemptats.
L’informe, que forma part de la causa judicial, també inclou moviments dels terroristes a Ripoll, a la casa d’Alcanar o el viatge a París que van fer dos d’ells, i conté informació que va aportar el CNI –que, segons fonts citades pel rotatiu, es va donar després de l’atemptat i amb l’ajuda dels
serveis francesos.
Les informacions difoses pel diari Público van generar una gran tempesta política, ja que els partits independentistes van demanar una investigació per aclarir els fets. Ahir només s’hi va referir el dirigent d’Units per Avançar i diputat del PSC Ramon Espadaler, que va demanar explicacions al president de la Generalitat, Quim Torra, per haver alimentat “la teoria de la conspiració” sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017.


No hay comentarios:

Publicar un comentario