jueves, 3 de diciembre de 2020

03 desembre 2020 (4) elmon.cat (opinió)

03 desembre 2020

 


Fiasco de la fiscalia en l'interrogatori de l’amic amb qui "fumava” un dels acusats del 17A

El testimoni Daniel Trinidad es fa un embolic difícil d’empassar i dona un mal matí a la fiscal

La fiscal Ana Noé no ha començat bé el dia avui en el judici pels atemptats del 17A. El president del tribunal, Fèlix Alfonso Guevara, ha decidit recuperar testimonis que havien quedat penjat de les darreres 13 jornades de la vista oral. Ha començat amb un testimoni proposat pel ministeri públic, 71. Un número que correspon a Daniel Trinidad. L’objectiu de la seva testifical era intentar acreditar que l’acusat Driss Oukabir, el primer detingut pels atemptats, tenia vel·leïtats jihadistes. Però segurament, el testimoni no ha semblat prou versemblant. D'entrada ha dit que es coneixen de joves i quedaven “per fumar”. Tot i que des del mes de juliol del 2017 es veien menys perquè el testimoni s’havia traslladat a Ribes de Fresser, fins aleshores es veien, però “poc”. Un “poc” força relatiu, perquè ha afirmat que es veien “cinc dies de cada deu”.

En tot cas, el testimoni ha remarcat que quedaven molt per “fumar”. Una prèvia abans de concretar les seves declaracions policials, en què havia assegurat que Driss li ensenyava vídeos de propaganda terrorista com ara decapitacions. “Ell reia quan els ensenyava i em deia ‘mira què fort!’, jo em feia enrere”, ha assenyalat. Però, el mateix Guevara s’ha posat les mans al cap quan el testimoni ha dit que miraven aquests vídeos quan tenien 17 anys, ara en tenen 27: ha passat una dècada.

La fiscalia també ha fet explicar al testimoni que Driss Oukabir “animava a fer coses i després es feia enrere”. A preguntes de la defensa, el testimoni ha admès que mai el va veure a la mesquita ni mai parlaven de religió. Així mateix mai li va dir que “estigués preocupat pel seu germà Moussa”. El fiasco del testimoni s’ha fet notar a la sala, com un company de fumades i amb històries d’adolescents. De fet, durant el mes de juliol previ als atempats només va parlar per telèfon amb l’acusat.

Opinió:

A veure si ho entès... en Driss Oukabir ja veia vídeos d’assasinats yihadistes al 2010? I ningú ho sabia? I el seu company “fumeta” no va dir res? I ningú es va adonar de que aquest impresentable tenia, ja aleshores, aquests vídeos en el seu mòbil? On son els serveis de intel·ligència?

Jo també, sense pensar, me he posat les mans al cap.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario