jueves, 17 de diciembre de 2020

17 desembre 2020 (6) elmon.cat

 17 desembre 2020 

 


Deliri al judici del 17A amb les webs de cites d’un dels acusats

Un analista i el jutge Guevara expliquen a un advocat com funcionen

Moment de conya al judici dels atemptats del 17A. Ha estat en la jornada d’aquest matí en una de les testificals clau del cas. En concret, la dels analistes de Mossos 241 i Guàrdia Civil GC K10441J. Tots dos van estudiar els dispositius mòbils i historials de navegació de Driss Oukabir, el primer dels detinguts. Després de detallar la geolocalització i els trucs que Driss va utilitzar per esborrar xats d’aplicacions com Whatsapp, el Guàrdia Civil, a preguntes de l’advocat, ha admès que hi havia moltes consultes a “webs de cites” que estan referenciades als seus informes.

“Driss era usuari de pàgines de contactes”, ha assegurat l’investigador. L’advocat Luis Álvarez li ha repreguntat si havia detectat si a les converses en aquestes webs de cites “s’hi parlés de l’islam”. El president del tribunal, Félix Alfonso Guevara, avui de molt bon humor, hi ha ficat cullerada: “Són pàgines de cites, si són pàgines de cites… no crec que vagin a parlar de l’islam, però bé, de tot es pot parlar… no sé si potser els guàrdies civils veuen aquestes pàgines, nosaltres no les veurem, però podrem prendre nota si volem visitar-les”.

L’advocat ha continuat interrogant sobre que hi deia Driss o amb qui contactava en aquestes web. El Guàrdia Civil, condescendent, se l’ha mirat i amb cara comprensiva li ha replicat al lletrat: “No sap vostè com funcionen oi unes webs de cites, veritat?”. L’advocat ha somrigut i ha admès que no en tenia ni idea. “S’ho pot imaginar”, ha afegit el jutge, “finlandeses, sueques, nois,… però vaja, centrem-nos en l’Alcorà”. La sala ha esclatat a riure.

Finalment, l’advocat Álavez ha acabat el torn de preguntes amb un “doncs, no tinc més trucades!”. Guevara ha saltat com una molla i ràpid li ha recomanat “No apagui el telèfon per que no salti a la següent antena”, seguint el fil del que avui han explicat els tècnics policials sobre les geolocalitzacions del telèfons mòbils. I ha rematat: “Ja que som gairebé a Nada, “no serà una cita?”. I ha decretat recès.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario