miércoles, 16 de diciembre de 2020

16 desembre 2020 (4) elmon.cat

16 desembre 2020

 


Un analista de la Guàrdia Civil considera Mohamed Hychami el “director” de la cèl·lula

Testimoni clau per definir l'estructura de la cèl·lula dels atemptats del 17ª

Evidència YA2.2. Analitzada pel guàrdia civil H13584A. La conclusió ha estat ferma: el “director de la cèl·lula” del 17A era Mohamed Hychami. Així ho ha assegurat davant el tribunal de l’Audiència Nacional en la sessió celebrada aquest matí després de ratificar el seu informe on ho feia constar. Els indicis que han portat a l’investigador a aquesta conclusió és el contingut de les converses que van mantenir amb Moussa Oukabir el mateix matí del 17 d’agost.

En aquesta conversa, Oukabir l’informa que la casa d’Alcanar ha “volat”. La resposta de Hychami és que prepari els “nois” i que vagin cap a l’AP7. De fet, Hychami en el moment de la conversa, cap a les 9:53 del matí, està conduint cap a Alcanar des de Ripoll amb la furgoneta. “Ven els seus valors, consulta dades de lloguer, s’interessa sobre la casa”, ha detallat l’investigador que s’ha mostrat convençut de la direcció que porta a terme en les funcions de la cèl·lula.

En aquest sentit, l’analista interpreta que portaria un comandament operatiu de la cèl·lula al marge de l’autoritat o l’adoctrinament moral que podria tenir l’imam Abdelbaky Es Satty. De fet, és la tesi que ha mantingut la defensa de Driss Oukabir des del principi del judici i que ahir es va poder albirar en el visionat dels vídeos on se’l veia alliçonant els altres companys i autodescrivint-se com “mujahidins”.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario