lunes, 6 de septiembre de 2021

06 setembre 2021 (02.09.21) (5) Reunió Justicia - UAVAT - Asociación 11-m

06 setembre 2021 (02.09.21)

 


Reunió entre Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya, Asociación “11-M Afectados por Terrorismo” i la UAVAT

 


Després de un mes d’agost amb nombrosses gestions realitzades, sobre tot després dels actes d’homenatge per les víctimes dels atemptats de l’agost de 2017 i les víctimes que continuem localitzant, la UAVAT i als companys de la Asociación “11-M Afectados por Terrorismo” reprenem les reunions amb les administracions que mostrenn interés en conèixer la realitat en la que es troba el col·lectiu de víctimes del terrorisme.

Per aquesta raó, el passat dijous 2 de setembre ens varem reunir a la seu del Departament de Juaticia amb la Consellera de Justicia, Hble. Lourdes Ciuró, el Secretari General del Departament Quim Claveguera i el Cap de Gabinet Jordi Font. Per part de la UAVAT, la cap de l’area jurídico-laboral Montserrat Fortuny i servidor com assesor, juntament amb el President de la Asociación “11-M Afectados por Terrorismo” Eulogio Paz i el cap de l’àrea jurídico-penal Antonio García.

Durant el desenvolupament de la reunió varem parlar sobre les consequències que la sentència dictada al pasat 28 de maig tindrá en el decurs de la tasca de recerca i assistència a les víctimes que es porta a terme des de les dos entitats. Tambè varem tenir la oportunitat de oferir les nostres opinions en relació a les millores legislatives i les novetats que la sentència aporta en relació al col·lectiu de víctimes en general.

D’altre banda, un dels moments mes concrets de la reunió va ser la proposta de diferents novetats i modificacions legislatives envers a les víctimes del terrorisme a Catalunya, quedant molt palés que la UAVAT no sols està atenent (fins al moment) a mes de 230 víctimes dels atemptats de agost de 2017 sinó a moltes altres víctimes que contacten amb nosaltres al no estar assistides per cap altre entitat.

Val a dir que, per part de la UAVAT i la Asociación “11-M Afectados por Terrorismo”  la valoracio de la reunió ha estat molt positiva tot i entenent que la situació en las que es troben les administracions es complicada, però amb molt interés per trobar solucions a la mancança que ens trobem moltes víctimes de atemptats terroristes a Catalunya (residents o que hem patit l’atemptat a casa nostre).

Aixi doncs, a continuar treballant pel màxim número de víctimes que els nostres recursos ens permetin.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario