jueves, 7 de marzo de 2019

04 març 2019 (6) Beteve (opinió) (link)

04 marzo 2019 
Inaugurat el memorial de la Rambla en record de les víctimes del 17-A
Es tracta d'una placa sòbria i discreta que s'integra en el paviment de la Rambla i conté un missatge ciutadà en record de les víctimes de l'atemptat

 Aquest dilluns s’ha inaugurat el memorial de la Rambla en record de les víctimes de l’atemptat del 17-A del 2017. La placa s’ha col·locat al centre de la Ramblauns metres per sota del mosaic de Miró, i està formada per un dels missatges de solidaritat expressats per la ciutadanía en els dies posteriors a la tragèdia.

Què s’hi pot veure al memorial?

El missatge triat pel memorial de la Rambla està escrit, originàriament, en àrab. En català s’ha traduït com “Que la pau et cobreixi, oh, ciutat de la pau” i, a més, també s’ha traduït al castellà i a l’anglès, les llengües majoritàries dels qui van perdre la vida el 17 d’agost del 2017.
Més enllà del missatge, a cada extrem del memorial hi ha el dibuix de ‘Barcelona’ de l’artista Frederic Amat (en què la lletra ela es converteix en un llaç de dol), a més de l’hora i la data en què va haver-hi l’atropellament massiu.

Una inauguració sóbria i discreta

L’acte d’inauguració ha estat breu, sobri i discret. Enmig del bullici habitual de la RamblaMireia Martínez (germana del nen de Rubí que va morir en l’atemptat) ha llegit el nom de les 15 persones que van morir a l’atemptat a Barcelona i ha adreçat algunes paraules. Davant de la comitiva d’autoritats —encapçalada per l’alcaldessa, Ada Colau—, ha reclamat que “el tracte de les institucions amb les víctimes ha de millorar” i ha exigit que “ens mereixem conèixer la veritat” del que va passar.
En la inauguració —sense parlaments polítics— també hi han participat regidors de l’oposició; la consellera de Presidència, Elsa Artadi; el conseller d’Interior, Miquel Buch; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; cònsols de diversos països colpits pels atemptats del 17-A; el director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel, i l’artista Frederic Amat. A banda de les autoritats, també s’hi han sumat representants dels cossos d’emergències que van intervenir les hores posteriors a l’atac i les famílies de les víctimes.
Alberto Fernández Díaz (PP) ha expressat el suport als familiars de les víctimes de l’atemptat de la Rambla del 2017, i ha aprofitat l’acte d’inauguració del memorial per fer una petició a l’alcaldessa. El líder municipal del PP ha reclamat que Colau tracti “amb la mateixa sensibilitat” les víctimes del terrorisme jihadista i les d’ETA. “Tot el suport, reconeixement i respecte a totes les víctimes, sense distincions”, ha afirmat.

Opinió:

En algunes ocasions cal aclarir alguns comentaris aliens i aquesta es una d’elles… dir que l’Ajuntament de Barcelona ha de tractar “amb la mateixa sensibilitat les víctimes del terrorisme jihadista i les d’ETA” implica una opinió que no se ajusta a la realitat.
Es una llástima que el señor Fernández Díaz no hagi pensat en l’acte del día 11 de juny de 2018 on moltes víctimes del terrorismo van estar presents… i de fet, víctimes del terrorisme yihadista juntament amb víctimes d’ETA, Grapo, Terra Lliure i fins i tot de l’extrema dreta…
I un altre dia podríem parlar de la assistència que des de el Ministerio de Interior es dóna a víctimes d’ETA… de fet, aquesta mateixa tarda a les 17:00 tinc una visita amb una víctima de l’atemptat a Hipercor… per no parlar de la resposta que el març de 2014 vaig rebre personalment en una visita al carrer Amador de los Rios, quan vaig sol·licitar ajut per localitzar a prop de 280 víctimes de atemptats terroristes a Catalunya.
Si us plau, algun dia deixarem de utilitzar el terrorisme i a sectors de víctimes per fer política? Fins i tot, seria possible tenir la informació real en lloc de creure’s el que es pugui anar explicant sense contrastar res de res?

Per acabar, dir que des de UAVAT TAMBE atenem a victimes de altres atemptats succeïts tant a Catalunya com en altres indrets. Per parlar abans s’ha de tenir la informació fefaent, real i contrastable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario