jueves, 14 de marzo de 2019

14 març 2019 (05.04.18) elnacional.cat (opinió)

14 març 2018 (05.04.18)  El Parlament investigarà les "ombres" dels atemptats del 17-A

El Parlament investigarà els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del passat 17 d'agost. Així ho ha aprovat la cambra en el ple d'aquest dijous, després de debatre la proposta de creació d'una comissió d'investigació específica per part de JxCat, ERC i la CUP. El principal punt de la investigació seran les "ombres" de l'imam de Ripoll i autor intel·lectual, Abdelbaki Es Satty, i la seva relació amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol.

Concretament, la comissió d'investigació ha estat creada amb 92 vots a favor, de la majoria independentista, els comuns i el PSC, cap en contra, i 40 abstencions, de Ciutadans i el PP.

“Ens amaguen alguna cosa més? Fins on arriba el llarg braç del CNI?”, s’ha preguntat el diputat de JxCat Jordi Munell, natural de Ripoll. En aquest sentit, ha lamentat que la intel·ligència espanyola “arriba fins a Finlàndia, però no va ser capaç d’arribar fins a Ripoll”. Ha reivindicat que “tenim drets a demanar respostes” per a saber la veritat sobres les “ombres” de l’imam i dirimir responsabilitats. Ha criticat que no va ser fins al març que se’n va poder parlar al Congrés de Diputats, i que es va vetar la comissió allà. “Tant secretisme per part de l’Estat no ajuda”, ha afirmat.

En nom d’ERC, la diputada Montserrat Fornells ha sostingut en la mateixa línia que “cal posar llum sobre les relacions amb l’imam” dels serveis de l’Estat. I ha volgut reconèixer la tasca dels Mossos en aquells dies. “Aquesta gran tasca ha estat reconeguda a nivell internacional, però determinats partits i mitjans han volgut desprestigiar-los amb informacions falses”, ha denunciat. Ha fet extensiu l’agraïment a l’exmajor Josep Lluís Trapero, que durant el ple ha estat processat per sedició i i organització criminal.

La cupaire Natàlia Sànchez ha volgut remarcar els que consideren dos objectius importants d’aquesta comissió: posar èmfasi en algunes de les causes que expliquen el fenomen gihadista i els mecanismes de resposta ciutadana i institucional. “Els atemptats són una barbaritat injustificable, però responen a causes molt concretes, que no podem obviar si volem que no es tornin a repetir”, ha dit.

Finalment, Cs i PP s’han abstingut i han acusat als independentistes de voler vincular procés i atemptats. En aquest sentit, el diputat de Cs Matias Alsonso ha estat molt crític amb els independentistes durant el debat sobre la creació de la comissió pels atemptats. Segons Alonso, el govern de Carles Puigdemont no va ser “transparent” sobre la gestió dels atemptats i ha assegurat que “la veritable Operació Catalunya ha estat el cop d’Estat [dels independentistes]”. A més, ha defensat que el terrorisme és “una qüestió d’Estat” i que és al Congrés dels Diputats on s’ha d’investigar aquest cas.
Per part del PP, el president del subgrup, Xavier García Albiol, ha assegurat que la creació de la comissió d’investigació és “obrir un nou front i seguir instal·lats en el conflicte” i ha emplaçat els independentistes a dedicar-se als “problemes que preocupen els catalans i del que sí que es competent la cambra”.

Opinió:

El fet de tenir un blog amb mes de 250.000 visites en 7 anys dona la oportunitat de mantenir contacte amb molta gent, diversa i de diverses opinions.
Per aquesta raó, de quan en quan hi ha qui envia informació que, amb molta probabilitat, no he recollit en el blog. La que presento ara es una mostra fefaent.
Com es pot dir que la creació de la comissió d’investigació és “obrir un nou front i seguir instal·lats en el conflicte” i quedar-se tan ample? Com es pot dir aquesta bestiessa i despres tenir el cinisme de permetre que un company presenti la seva candidatura al peu del monument a les víctimes del terrorisme que tenim a Barcelona? Com es pot tenir la indecència de parlar de les víctimes com una propietat i després abandonar un acte d’homenatge a Madrid dient que es un mitin polític?
I, per altre banda, com es pot dir que el terrorisme és “una qüestió d’Estat” i que és al Congrés dels Diputats on s’ha d’investigar aquest cas... per després votar en contra de que aquest mateix Congrés dels Diputats pugui crear una Comissió de Investigació?
De vegades penso que hi ha moltes víctimes del terrorisme que ja treuen profit personal i económic de la seva situació (real o inventada) i, per tant, ja els va be que les coses estigiun com estan. Però, afortunadament, la immensa majoría som gent anónima amb una dignitat inacabable.


Però ja es veurá si el que no s’ens acaba es la paciència...

No hay comentarios:

Publicar un comentario