martes, 13 de febrero de 2018

13 febrer 2018 (3) Comunicat Ajuntament de Barcelona - Exposició

13 febrer 2018



Taula rodona amb Pilar Manjón i Robert Manrique sobre l’atemptat d’Hipercor
La periodista Gemma Nierga moderarà el debat que també comptarà amb la directora de l’Institut de la Memòria del País Basc. 
Serà dimarts 13 a les 19.00 hores a la Fabra i Coats

Amb motiu de l’exposició per abordar l’atemptat d’Hipercor, aquest dimarts 13 a les 19.00 hores hi haurà una taula rodona amb experts i víctimes del terrorisme d’arreu el país. El debat estarà moderat per la periodista Gemma Nierga i comptarà amb la participació d’Ainzanne Ezenarro, directora de l’Institut de la Memòria , la Convivència i els Drets Humans del País Basc; Pilar Manjón, expresidenta de l’Associació 11-M Afectats del Terrorisme; i amb Robert Marinque, víctima d’Hipercor, expresident de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes.
La mostra ha estat coordinada pels programes de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Barcelona i és comissariada pel periodista Francesc Valls, qui s’ha encarregat de recollir tota la informació del que va succeir després del fatídic 19 de juny de 1987. A banda de servir per commemorar el 30 aniversari de la massacre, ‘La ferida d’Hipercor’ és una exposició “per donar veu a les víctimes que, inexplicablement, sempre han estat silenciades i abandonades per les diferents administracions”, segons Valls.
La darrera visita guiada serà el proper 8 de març a les 18.30 hores.


Vinyes assisteix al debat sobre les víctimes de l’atemptat d’Hipercor

Dimarts 13 de febrer, a les 19:00 hores, (Espai Zero de Fabra i Coats), el Comissionat de Programes de memòria assisteix al debat “ Víctimes i usos partidistes”, que té lloc en el marc de la exposició, La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987 , una exposició-memorial que forma part del programa d’evocació i commemoració del trentè aniversari de l’atemptat d’Hipercor iniciat el juny de 2017 amb un acte ciutadà que expressava el respecte i solidaritat del govern de Barcelona envers les víctimes.


Hi intervindran Aintzane Ezenarro, directora de l’Institut de la Memòria, la Convivència i els Drets Humans del País Basc; Pilar Manjón, mare de Daniel Paz Manjón, mort en l’atemptat gihadista de 2004, i expresidenta de l’Associació 11-M Afectats del Terrorisme i Robert Manrique, víctima d’Hipercor, expresident de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes. Modera la periodista Gemma Nierga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario