miércoles, 14 de febrero de 2018

14 febrer 2018 (4) aldia.cat

14 febrer 2018



La Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) i la UB volen ajudar les víctimes psicològicament i en els tràmits legals

Davant de les evidents mancances de les administracions públiques en l'atenció immediata i continuada a les víctimes del terrorisme, un conveni amb la Universitat de Barcelona (UB) ha permès crear la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), que es dedicarà a ajudar psicològicament i assessorar les víctimes directes i indirectes d'atemptats terroristes i a assessorar-les en els complicats tràmits burocràtics.
La UAVAT neix de la preocupació d'un conjunt de professionals de l'àmbit privat amb experiència en l'atenció a víctimes i afectats per terrorisme, i es constitueix des dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d'agost de 2017. Està composta per psicòlegs clínics, forenses, psiquiatres, advocats laboralistes i professionals experts en l'atenció a víctimes d'accions terroristes i grans catàstrofes. A més, manté una estreta col·laboració amb institucions, entitats de prestigi i organitzacions com l'Associació 11-M afectats per Terrorisme i la Universitat de Barcelona.
La nova entitat estarà coordinada per Elisa Micciola i Sara Bosch, psicòloga que va dirigir durant molts anys l'atenció a víctimes del terrorisme de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), i Robert Manrique, víctima d'ETA a l'Hipercor i expresident de l'ACVOT.
En aquest sentit, la UAVAT s'estableix com el cos tècnic pericial de l'Associació 11-M Afectats per Terrorisme, que coordina la direcció de l'acusació popular de la causa oberta a l'Audiència Nacional pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En la presentació de UAVAT hi ha assistit la presidenta de l'Associació 11-M, Pilar Manjón, i dues víctimes de Cambrils, l'argentí Rubén G., ferit molt greu, i la seva parella, Núria F., afectada psicològicament per l'acció islamista. Han explicat perquè se senten desatesos per l'administració.

No hay comentarios:

Publicar un comentario