martes, 17 de noviembre de 2020

16 novembre 2020 (2) La2 - Radio Nacional (link)

16 novembre 2020

 


 


 

 

Entrevista al “Café d’idees” amb Gemma Nierga

Rosa Lluch: "Veure Bildu al Congrés no és agradable, però vol dir que han abandonat la violència"

La filla d'Ernest Lluch es mostra favorable a l'acostament de presos d'ETA al País Basc

Critica la indefensió de moltes víctimes del terrorisme

 

Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch i membre d'En Comú Podem, es mostra favorable a l'acostament dels presos d'ETA a centres penitenciaris del País Basc. Aposta per "complir la llei" i "si diu que han d'estar a prop de les seves cases, s'ha de complir. I ja està". Admet que veure Bildu al Congrés no és agradable, però això vol dir que "han abandonat el camí de la violència". Recorda també que fa cinc anys ningú parlava d'ETA, i que ara s'ha tornat a posar sobre la taula per perjudicar el PSOE i Podemos.

L'estat no reconeix moltes de les víctimes del 17ª

La filla d'Ernest Lluch defensa la seva opinió malgrat "els insults" que rep de membres d'associacions de víctimes. A la conversa s'ha incorporat Maria Jáuregui, filla de Juan María Jáuregui, assasinat per ETA l'any 2000, amb qui coincideix en què les acusen de viure de ser "víctimes del terrorisme". Rosa Lluch admet que no necessita el perdó dels assassins del seu pare, i que ser víctima no et canvia el punt de vista sobre el conflicte. "Odiar és una pèrdua de temps", sentencia. També denuncia  que l'estat encara no reconeix moltes de les víctimes del 17A.

"Ernest Lluch era una víctima fàcil i mediàtica"

A punt de complir-se vint anys de l'assassinat d'Ernest Lluch, el 21 de novembre de l'any 2000, la seva filla viu amb emoció com la gent encara el recorda. Ressona encara al seu cap una frase que repetia molt sovint: "atreveix-te a pensar". El defineix com una persona tímida, carinyosa, propera, molt exigent i amb la capacitat de mimetitzar-se amb la gent amb qui conversava. Creu que ETA el va assassinar perquè no tenia escorta i era una persona coneguda.

Rosa Lluch, militant d'En Comú Podem, confia en que serà ratificada aviat com a candidata del seu partit per la província de Girona a les properes eleccions catalanes del 14-F

Link:

https://www.rtve.es/television/20201116/gemma-nierga-rosa-lluch-maria-jauregui/2056318.shtml

 

Opinió:

Per comenzar, una forta abraçada a la Rosa i a la Maria.

I ara, només una reflexió… es molt curios veure com, en aquest cas, ningú titula la noticia amb la coneguda frase de “ “LAS” víctimas dicen..” o “ “LAS” víctimas contra…” ni cap altre similar.

Deu ser perque las que parlen son dos víctimes, fins i tot dos orfes per culpa dels atemptats de la banda terrorista ETA, i no son de las que tenen al criteri que tothom creu que tenim “LAS” víctimes del terrorisme.

Però si haguesin estat dos víctimes, i no necesariament orfes sinò petites ferides o fins i tot algun que altre impostor, quin hagues estat el titular en alguns mitjans que sempre juguen a parlar “en nombre de LAS” víctimes? Enspodem imaginar quin hagués estat el titular si les dos víctimes entrevistades tinguesin una ideología propera a la dreta o la ultradreta?

No hay comentarios:

Publicar un comentario