viernes, 27 de noviembre de 2020

27 novembre 2020 ElPuntAvui

27 novembre 2020 

 

Neguen nexes terroristes d’Es-Satty amb Bèlgica

Les autoritats belgues van “descartar” que hi hagués cap “nexe de connexió terrorista” de l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, declarat mort en l’explosió d’Alcanar, amb Bèlgica, onva anar a treballar a principis del 2016, segons va declarar ahir en el judici al’Audiencia Nacional un agent de la Guàrdia Civil, a qui el jutge instructor dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017 va fer-li investigar a través de comissions rogatòries. Es Satty desconeixia la llengua, no tenia targeta de crèdit i va demanar ajuda a diverses persones, va detallar l’agent.

L’advocat Agustí Carles–que amb Jaume Alonso Cuevillas porta l’acusació de víctimes, com ara la de Javier Martínez, pare del nen mort a la Rambla– va preguntar a l’agent si van investigar el que va dir l’imam de Vilvoorde sobre el fet que Es-Satty, un cop que parlava en espanyol, va dir-li que eren agents dels serveis secrets del CNI.

L’agent va repetir el que deia el religiós i que no en sabia res més. Precisament, l’imam d’aquesta localitat belga, Soliman Akaunchouh, ha estat citat per declarar com a testimoni dilluns, en l’inici de la quarta setmana del judici. També declararà el primer delstres testimonis protegits. EI dijous vinent està previst que comencin a declarar forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

En la sessió d’ahir, agents dels Mossos van explicar que entre el material trobat en domicilis de Ripoll, a Alcanar i en una foguera de Riudecanyes hi ha manuscrits en què els joves es declaraven soldats d’Estat Islàmic. També una anotació del 20 d’agost del 2017 com a data per cometre els atemptats. Al domicili dels germans Aalla, diferent del de la família, van trobar una llista de localitats turístiques de la costa catalana i també part d’un mapa de França, amb les anotacions: “Yo puedo ser muy zorro” i “Centro de la ciudad ataque experto primo”

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario