viernes, 14 de febrero de 2020

12 febrer 2020 (10.02.20) elmon.cat (opinió)

12 febrer 2020 (10.02.20)



Robles, disposada a parlar de l’imam de Ripoll a la comissió de secrets oficials
La ministra demana “discreció i confidencialitat

La figura controvertida de l’imam de Ripoll podria tornar a ser protagonista al Congrés de Diputats. Així ho ha apuntat la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una resposta parlamentària al congressista d’EH Bildu, Jon Iñarritu, signada el passat sis de febrer. La ministra estaria disposada a explicar les darreres publicacions del diari Público  sobre la possible relació del cervell dels atemptats amb els serveis d’intel·ligència de l’Estat.

Concretament, Robles de qui depèn orgànicament el Centre Nacional d’Intel·ligència assegura que “ha mostrat la seva plena disposició a acudir al Parlament” per explicar aspectes dels atemptats del 17A. Això sí, “en el marc legalment establert per fer-ho que és la Comissió que controla els crèdits destinats a despeses reservades”. De fet, en la mateixa resposta recorda que també ho va fer el 6 de març de 2018 l’aleshores secretari d’Estat director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Fèlix Sanz Roldán.

En l’argument de la seva carta, Robles assegura que malgrat que el cas estigui judicialitzat el “govern manté el compromís de transparència i informació adient als ciutadans i als seus representants a l’objecte no només de garantir la seguretat de la ciutadania sinó de transmetre confiança i seguretat”. Un compromís que com a "totes les democràcies del món es fa mitjançant la garantia de discreció i confidencialitat d'aquells aspectes que per la seva rellevància per la seguretat ciutadana requereixen un tractament reservat". La ministra "també garanteix la “col·laboració de les institucions de l’Estat amb l’aclariment dels fets”.

Opinió:

Vaja vaja... ara podrem parlar sobre el Imam de Ripoll i tenir informació prèvia al judici? Ah, no... en que estic jo pensant? si la resposta ja la dona la senyora ministre en els seus comentaris... "totes les democràcies del món es fa mitjançant la garantia de discreció i confidencialitat d'aquells aspectes que per la seva rellevància per la seguretat ciutadana requereixen un tractament reservat”.
Així doncs, com i quan podrem tenir la informació que interessa a tantes víctimes? Ho dic perque, pel que sembla, no hi han gaires acusacions amb el desig de obtenir ,mes informació que la estrictament oficial.
Si aquest hagués estat el tarannà en tants judicis anteriors per atemptats de bandes terroristes com ETA, Grapo, Terra Lliure o d’altres... deu meu...


No hay comentarios:

Publicar un comentario