sábado, 21 de noviembre de 2015

20 novembre 2015 (5) El PuntAvui (opinió)

20 novembre 2015 


Salah havia rondat per Figueres, on l'havien aturat conduint borratxo

Li havien immobilitzat el cotxe alguns dies i el va poder recuperar quan va pagar la multa

L'incident va passar fa setmanes i ara s'investiga què feia a Catalunya



Abdeslam Salah, l'home més buscat per la policia francesa després de la matança del divendres 13 a París, ha deixat un rastre del seu pas per Catalunya. Els serveis d'espionatge estan investigant el pas de Salah a l'Empordà després que s'ha descobert que consta que un conductor que es va identificar amb una carta d'identitat a nom d'Abdeslam Salah va ser aturat fa setmanes en un control d'alcoholèmia en una carretera de l'entorn de Figueres i, com que va donar positiu, se li va immobilitzar el vehicle amb el parany i se li va dipositar en un garatge fins que, passats alguns dies, un cop va haver dipositat els diners per pagar la multa, va poder recuperar el vehicle. Per fer aquests tràmits, el conductor, que alguns testimonis han reconegut com l'home que apareix als cartells de recerca de la policia francesa, va deixar les seves dades, que van ser registrades en una fitxa i que ara els investigadors antiterroristes analitzaran per comprovar si consta algun telèfon a través del qual es pugui fer un seguiment dels contactes que Abdeslam Salah hagués pogut establir a Catalunya i s'intentarà descobrir si quan va tenir la topada amb la policia a la carretera, estava de pas en una ruta llarga o si, al contrari, havia estat una temporada a la zona. Es dóna la circumstància que a Figueres va ser detinguda, dos cops, una jove de 19 anys sospitosa de fer captacions per a EI. La noia va ser detinguda un primer cop el 13 de març, però en aquella ocasió l'Audiencia Nacional la va deixar lliure. Al setembre va tornar a ser arrestada i va acabar empresonada. El nom de la jove, estudiant de medicina, apareixia entre la documentació comissada a Ayoub Moutchou, un altre gihadista detingut el 4 d'agost passat a Stuttgart.

L'home de la ganyota a la càmera

Abdeslam Salah és l'home que va fer una ganyota davant una càmera que l'enregistrava quan es dirigia a la sala Bataclan, on van matar desenes de persones. Nascut a Brussel·les el 15 de setembre del 1989, és germà d'Ibrahim, que també va participar en els atemptats de París i es va fer explotar a la cerveseria Comptoir Voltaire. Tot i que en un primer moment es va donar l'alerta que Abdeslam Salah podia haver vingut cap a Catalunya, després es va comprovar que havia passat la frontera amb Bèlgica, on se'l busca.

Opinió:

 Al llegir la noticia es cert que el esglai i els dubtes son normals. Poder pensar que aquest individuu hagi estat a casa nostre es molt fotut....
Però quan ho comentes amb els profesionals de la lluita antiterroristra dels Mossos d’Esquadra i et diuen que aquesta noticia s’ha de agafar amb pinzes, es torna a confirmar que hi han vegades que la informació no es tan real con es planteja.


Ara afegeix-ho un comentari mes: disabte al matí al director general de los Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha comentat que aquesta información es falsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario