19 gener 2024
Tornem al tot és terrorismo
l jutge de l’Audiència Nacional (AN) Manuel García-Castellón ha pres les regnes de la croada repressiva. Un cop més, la dreta aprofita les institucions per atacar la dissidència política. Un cop més embolica el desacord polític amb l’etiqueta de terrorisme.
Aquesta investigació es contextualitza en el marc de l’acord d’investidura pel nou govern de l’Estat en el qual es contempla una llei d’amnistia. Aquesta normativa ja ha superat alguns tràmits parlamentaris i en la previsió de la votació a finals de mes ha trobat l’entrebanc del poder judicial.
ornem al tot és terrorisme? A hores d’ara, ja fa cinc anys de la dissolució d'ETA i, així i tot, hi ha qui fa política parlant-ne. Calia buscar un nou enemic frontal a qui titllar de terrorista. Ja fa uns anys que el procés va passar al centre i ara, abans no s’aprovi l’amnistia calia actuar fermament. Aquest és el guió de la dreta que ha seguit García-Castellón.
Però terrorisme? Una mobilització ciutadana massiva, com el Tsunami Democràtic, es pot considerar terrorisme? Deixeu que faci servir el diccionari. Segons l’Institut d’Estudis Catalans, terrorisme és un moviment polític que utilitza el terror basat en la violència com a eina de pressió. En les mobilitzacions ciutadanes la pressió hi és, per això es mobilitzen: pels drets socials, laborals, nacionals... el carrer és escenari de manifestacions, concentracions o vagues que busquen pressionar per aconseguir llurs reivindicacions, però això es basa en el terror? O és només reivindicació i, per tant, dissidència? La pressió en si mateixa no és violència, tot i que pot esdevenir-hi. En el nostre dia a dia trobem molts tipus de violències que, personalment, considero terrorisme real.
No hay comentarios:
Publicar un comentario