miércoles, 12 de enero de 2022

12 gener 2022 (11) Vilaweb

12 gener 2022 

 


Villarejo explica ara que l’estat no volia causar un atemptat el 17-A, però “se’ls va escapar de les mans”

Sobre com pot demostrar tot el que diu, l'ex-comissari diu que només cal consultar els seus arxius, els quals es mantenen sota secret

Lluny de rebaixar les declaracions fetes ahir, l’ex-comissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha tornat a implicar directament el CNI i l’estat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. Abans d’entrar a l’Audiència espanyola on se’l jutjat pel cas Tàndem, ha afirmat que a l’estat no volia causar l’atemptat del 17-A, però que la situació “se’ls va escapar de les mans”.

Així s’hi ha referit: “Moltes vegades s’han provocat comandos ficticis. I probablement, la intenció en absolut no era provocar un atemptat, però sí donar l’aparença de risc i que Catalunya tingués la necessitat de tenir la protecció de l’estat. I se’ls va escapar de les mans quan l’Imam es mor i els petits no saben com reaccionar”.

Villarejo ha recordat que el CNI i la justícia espanyola tenien un vincle amb l’imam, el qual havia actuat de confident. També ha deixat caure que el ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, va encarregar de punxar el seu telèfon per la seva relació amb els atemptats de l’11-M: “I quan l’havien d’expulsar, uns senyors del CNI, parlen amb el jutge i anul·len l’ordre d’expulsió”.

Sobre com pot demostrar tot el que diu, Villarejo diu que només cal consultar els seus arxius, els quals es mantenen sota secret: “Totes les proves estan en els meus arxius. Jo autoritzo que s’alliberin. Hem de pensar que la ciutadania no és menor d’edat i no es pot utilitzar la llei de secrets per ocultar-ho tot. És una llei franquista, obsoleta, del 1968”.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario