miércoles, 12 de enero de 2022

12 gener 2022 (7) RAC1

12 gener 2022 


 

Cuevillas, sobre els atemptats i el CNI: “Villarejo no diu res que no sospitéssim o no sabéssim”

Associacions de víctimes del terrorisme com Uavat posen en dubte les paraules del comissari perquè ja va dir una cosa semblant sobre els atemptats de l’11-M, i li reclamen que aporti proves

Allau de reaccions polítiques des de Catalunya arran de les declaracions polèmiques del comissari Villarejo relacionant directament el CNI amb els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A.

La Generalitat i els partits independentistes exigeixen que s’investigui el rerefons dels atemptats i el paper que hi va tenir la intel·ligència espanyola, cosa que el Congrés dels Diputats s’ha negat a analitzar a fons. També hi han reaccionat els advocats de les famílies de les víctimes.

Jaume Alonso-Cuevillas, l’advocat de la família del Xavi, el nen que va morir a la Rambla, diu que els familiars estan consternats amb les insinuacions de Villarejo, tot i que no siguin del tot noves. N’ha parlat a TV3: “Villarejo no diu res que no sospitéssim o no sabéssim i no és la primera vegada que ho diu. Si això era una operació per donar un ensurt a Catalunya, doncs va costar la vida del Xavi i de 16 persones més”.

Tot i les paraules de Villarejo, Cuevillas veu molt difícil que la justícia espanyola accepti reobrir el cas. D’altra banda, en un comunicat fet públic aquesta nit, la unitat d’atenció i valoració dels afectats pel terrorisme (Uavat), recorda que el comissari està declarant en un judici i que, per tant, no té l’obligació de dir la veritat.

Tot i així, li reclama que, si té proves sobre aquestes acusacions, les presenti immediatament per respecte a les víctimes. Tot i així, posa en dubte les seves paraules perquè recorda que l’excomissari va fer unes declaracions similars sobre els atemptats de l’11-M que mai va provar. I també es pregunta per què ha esperat que el jutgessin per fer aquestes revelacions.

Ana Rosa Quintana i l’operació Gamba

Tot això, com dèiem derivat d’una frase perduda al judici del cas Tàndem que s’està fent a l’Audiència Nacional. I no va ser l’única revelació que va voler fer Villarejo aprofitant l’ocasió.

També va explicar que el CNI feia un seguiment de la presentadora de televisió Ana Rosa Quintana perquè, entre d’altres, la volien utilitzar en una campanya de desprestigi a la reina Letícia, una iniciativa batejada com a operació Gamba.

I és que si d’alguna cosa va presumir durant la sessió de dimarts Villarejo és de la seva amistat amb Ana Rosa. De fet, diu que va acceptar espiar un exsoci del seu marit perquè ella li va demanar, i que ho va fer com a favor, sense cobrar ni un euro.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario