jueves, 20 de enero de 2022

19 gener 2022 (6) Beteve (opinió)

19 gener 2022 


 

Barcelona demana que s’investiguin els atemptats del 17-A per depurar responsabilitats

La comissió de Presidència insta el Govern espanyol a desclassificar els documents requisats a Villarejo

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres la proposició de Junts sobre la investigació a partir de les darreres declaracions de l’excomissari Villarejo en referència als atemptats del 17-A. El document s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts, ERC i Barcelona en Comú, i el vot contrari de la restade grups municipals. En aquest text s’acorda sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació, que tingui com a finalitat aclarir les relacions entre l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty i els serveis secrets espanyols. La proposició també es compromet a sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui, en concret, la veracitat de les declaracions de l’excomissari.

En aquest sentit, també dona llum verda a fer una petició al Govern espanyol, per desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la llei sobre secrets oficials els documents requisats a Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost del 2017. També s’acorda demanar a la Generalitat que emprengui les accions necessàries per acompanyar les víctimes de l’atemptat en el procés per fer efectiu el dret a la justícia, que inclou el dret a la veritat i a la reparació.

Finalment, acorda donar suport a les víctimes i a les seves famílies, així com reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències. Precisament, dimarts el govern català va aprovar instar l’executiu espanyol a la creació d’una comissió d’investigació, mentre que la Mesa del Parlament demanarà a la fiscalía que investigui les paraules de Villarejo.

Opinió:

Malgrat no es la meva tasca el fet de valorar políticament les decisions que prenen als representants dels partits, tinc que dir que no acabo de entendre que hi hagi qui no está d’acord en sol·licitar que es crei, de una vegada per totes, una Comisión de Investigación per aclarir els dubtes que les declaracions del comissari Vilarejo han presentat.

I al que ja em fa molta pena es que aparegui gent dient que están “con las víctimas” i encara no hagin fet una sola trucada a la UAVAT per tal de saber com están “LAS” víctimas… no entenc com poden dir al que diuen i quedarse tan tranquils…

I consti que espero que es deixin veure a la Jornada de Portes Ofertes que estem preparant amb motiu dels quatre anys de la crecaió de la UAVAT, des de el 14 fins al 20 de Febrer.

Si aquí legaeixi aquesta opinió está interesat en venir, només te que contactar a través de info@uavat.es i coordinarem día i horari.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario