lunes, 31 de enero de 2022

29 gener 2022 (4) Vilaweb (entrevista)

29 gener 2022

 


Robert Manrique contesta a Belloch: “Comparar ETA amb Catalunya és patètic”

L'ex-ministre socialista va dir que per a les institucions és més perillosa la situació a Catalunya que no pas ETA

El portaveu de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique, ha volgut respondre a les afirmacions de l’exministre espanyol del PSOE Juan Alberto Belloch –responsable de Justícia i Interior en l’últim govern de Felipe González–, que ha afirmat que Catalunya genera un problema institucional “més gran que el terrorisme”.

“Comparar ETA amb Catalunya és patètic. Margallo, Zoido o Marlaska són uns irresponsables, i Belloch és la suma de tots els anteriors”, ha criticat Manrique, que afegeix: “I ho dic com a víctima de la banda terrorista ETA a Hipercor: hi ha polítics menyspreables… i llavors hi ha aquests.”

Belloch va dir que, “en termes institucionals”, la situació a Catalunya era molt més perillosa que no pas la que originava el terrorisme, atès que ETA no qüestionava l’estat de dret tal com a parer seu el qüestiona el moviment sobiranista català. Belloch, a més, es va mostrar preocupat perquè considera que al País Basc hi ha hagut una reacció molt clara a favor “d’oblidar-se dels temps negres del terrorisme”, i, en canvi, a Catalunya el conflicte polític “no està madur”, sinó que continua viu.

Creu que el Principat solament tornarà a l’statu quo autonomista quan el moviment independentista tingui “alguna altra derrota”, però no va especificar quina.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario