lunes, 31 de enero de 2022

26 gener 2022 (3) Ajuntament de Badalona (opinió)

26 gener 2022

 


Moció a favor d'investigar els dubtes generats entorn dels atemptats del 17 d'agost

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de gener la moció a favor d'investigar els dubtes generats entorn dels atemptats del 17 d'agost.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER.- Sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació que tingui com a finalitat investigar les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d’aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats.

SEGON.- Sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions efectuades per l’excomissari José Manuel Villarejo i impulsi la corresponent investigació judicial dels fets que van desencadenar els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

TERCER.- Sol·licitar al Gobierno de España que procedeixi a desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials els documents incautats a l’excomissari Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

 

QUART.- Instar al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per a aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en l’atemptat del 17 d’agost, arribant a quantes instàncies siguin a l’efecte necessari.

CINQUÈ.- Donar suport a les víctimes i a les seves famílies, reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències, per la seva ràpida intervenció.

SISÈ.- Tenir sempre present la memòria de les víctimes del 17 i 18 d’agost i vetllar per preservar la seva memòria i dignitat.

SETÈ.- Que s’informi del present Acord a totes les ciutats natals de les víctimes dels atemptats.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC i Guanyem Badalona, amb el vot contrari del PSC i l’abstenció del PP.

 

Badalona, 26 de gener de 2022

 

Opinió:

Només donar les gracies a la gent que ha decidit exigir un Comissió de Investigacio per poder trobar respostes als dubtes i sospites que moltes víctimes (les que mes dret tenen a exigir-ho) tenen sobre al que va passar.

I no oblidenm que si serveix per saber les errades que es van cometre podrem evitar repetirles en un futur (i, evidentment, tant de bó que no calgui fer-ho).

No hay comentarios:

Publicar un comentario